Estate Coffee Copenhagen Roaster risteri åbner hver onsdag 14.00 til 18.00

Kig ind og få en kop kaffe og en snak med en af vores ristere. Der vil kunne købes friskristede såvel som uristede grønne bønner fra nogle af vores primære relationsfarme og kooperativer fra bla. Costa Rica, Kenya, Guatemala, Nicaragua og Brasilien.

Kl. 12.00-16.00 hver tirsdag.



onsdag den 30. november 2011

Stempelkande møder filterkaffe!

Smagsprofiler på de gængse bryggemetoder:


Stempelkande, grumset, uren, køler ikke godt, men trods alt dette et stort aromabillede, dog forvrænget af alle de små partikler der slipepr igennem ud i koppen.


Filterkaffe( Moccamaster), ren, aromatisk, lidt tynd. Køler ok.


Hario V60, ren, aromatisk, nem at brygge en god kop på, men svær at lave en super kop på.


Efter en række test er vi nu kommet op med Estate´s ultimative brygge profil:
Vi har nu parret stempelkande med filterbryg.


Bryg en stempelkande. 
Kværn kaffen groft. Kværn gerne nogle bønner igennem så den friske kaffe er det eneste der sidder i kværnen.

Benyt 7g groft kværnet( Partikelstr ca. 2mm) til 100g vand( Kildevand)
Pga. bønnernes vidt forskellige strukturer( Lys til mellemristet Kenya vejer i snit 30-40% mere end Brasil bønner)

7g til 100g vand hvis det er Kenya
8-9g til 100g vand hvis det er Centralamerika
10g til 100g vand hvis det er Brasil


Tjek stempelkanden, er den ren, har stemplet været skilt ad fornylig og blevet rengjort ordentligt?
Hvis det er de smalle kander, enten den mindste to kops eller den mest udbredte 1liters. Rør da efter vandet er hældt på. Er det de bredere 4kops eller den helt store 8-12kops( Afh. hvem man taler med) rør da først efter fire min.

Hæld kaffen i stempelkanden når dit vand er kogt og nede omkring de 93-95grader.


Hæld vand på.


Rør bryggen godt til bunds så den er helt hvirvlet op.



Tryk stempel i bund. Det er ok at trykke lidt ned og hive stempel lidt op igen af flere gange.


Skyl et filter med trakt, skyl en kande så den er varm.


Hæld stempelkaffen over.


Lad kaffen filtrere. På et givent tidspunkt, ca. når der en tredjedel tilbage hældes restkaffen fra da dette højest sandsynligt er bittert. Tag et nyt filter og filtrer igen. Til det hele er filtreret.


På denne måde opnår du en super ren aromatisk kop med stor fylde. Dvs. det gode fra filterkaffe parret med det gode fra stempelbrygning.


Bryggeguide lavet af:


Estate Coffee/ CPh Roaster Kvalitetsansvarlig


Jakob C.-Dupont

onsdag den 31. august 2011

Kaffe klassificeringer

Problemet for forbrugerne er, at mange af de synlige defekter er skjult af meget mørke ristninger, pga. formaling eller i forarbejdet kaffe som f.eks instant er det helt ugennemskueligt. Specialty Coffee Organistaion of America har inddelt kaffe i 5 kaffe klasser. Jo lysere man riste jo nememre vil det være at se defekter og også at smage dem, derfor skjules de oftest at hårde mørke ristninger der gør det mest er brændtheden der  skinner igennem. Off, Below, Exchange, Premium og Specialty grade. Direct trade kan per definiton ikke være under premium grade. Specialty er det ypperste, men skal ikke forveksles med firmaer der bare skriver specialkaffe på posen. Find mere på scaa.org eller Find clean coffee på directtrade.dk


Danskerne drikker affaldskaffe

Imodsætning til andre certifceringer er Direct trade mærket kaffe din indikator for at der er blevet betalt et markant premium for rene kaffer med et minimum af dårlige bønner( Såkaldte defekter). Læs Søndagsavisens test som understreger hvor ekstremt uren den gængse kaffe er.



http://sondagsavisen.dk/2011/34/Test-danskerne-drikker-affaldskaffe.aspx

tirsdag den 28. juni 2011

Kold sommer kaffe!

Kold sommer kaffe! Det er vidst ved at være på tide vi begynder at brygge kold kaffe igen med den varmebølge. Prøv en af vores Direct Trade Kenya eller Guatemalakaffer med massiv frugtighed og sødme som kold kaffe. Følg blot vores Hario/ Aeropess eller Moccamaster opskrift som kan downloades på hjemmesiden estatecoffee.dk og sæt jeres bryg på køl( I en tætlukket beholder) til den er iskold. Det er sort læskedrik der virker!

tirsdag den 24. maj 2011

Ny høst fra Costa Rica og Kenya ankommet

Så er de nye høste ved at ankomme.


Chris kæmper med vores vacuumkasser:-)

Containerne fra Costa Rica og Kenya er netop ankommet, Guatemala kommer i denne uge og i kan tro vi glæder os.
Efter en mindre tørkeperiode på vores lagre er de nu ved at blive fyldt op med dugfriske kaffer fra La Minita Las Gravilias Kangocho Kianjokoma og snart også nyheden Santa Felisa´s Microlot San Antoinio og Valparaiso.
Smag/køb de friske høste på Gl.Kongevej 1 på vores kaffebar eller kom forbi risteriet i Valby.

fredag den 6. maj 2011

World Barista Championship i Bogota Colombia nærmer sig

Tiden nærmer sig hvor over 50 lande tørner sammen i dysten om at blive verdensmester i barista kunst 2011. I år foregår det i Bogota, Colombia og Fritz Storm som er tidl. verdensmester og gennem mange år overdommer til verdensmesterskaberne træner hvert år baristaer op til VM. I år har både den Irske og Polske baristamester været forbi. I denne uge har vi så fået besøg af Lina Zea( På billedet) Colombiansk mester der arbejder for Amor Perfecto Roaster/Wholesaler i Colombia og hendes chef Luis Velez( På billedet). Luis er desuden også formand for Specialty Coffee Association of Colombia.
Det er en spændende tid og vi nyder at have de forskellige gæster på besøg og smage kaffe sammen og dele viden... næste uge kommer den Japanske mester og det glæder vi os selvfølgelig også til.

tirsdag den 26. april 2011

Copenhagen Roaster stalddørssalg nu fra 12-16.00

Kære stalddørs kunder

Vi ændrer nu åbningstiden fra 14-18.00 til 12-16.00.

Mvh Cph Roasters

tirsdag den 22. marts 2011



GUATEMALA 2011.

Den 10 februar fløj jeg til central Amerika for at mødes med vores leverandører i Guatemala som et led i vores Direct Trade handelsmetode. Turen startet i El Salvador hvor jeg mødtes med den innovative og ekstremt kvalitetsbevidste producent Aida Batlle. Hun er syvende generations kaffefarmer men det var først da hun var 29 år at hun for første gang engageret sig i kaffedyrkning og efterhøst behandling. Faktumet at hun ikke havde nogle ”nedarvede” vaner og traditioner har vist sig at være en af hendes største forcer, det kommer til udtryk i hendes konstante eksperimenteren med efterhøst behandlings metoder. Hun bruger forskellige fermenterings og tørringsmetoder fra hele verden, kombinerer dem og er ikke bange for at prøve helt nye ting som aldrig er gjort før. Nogle eksempler er hendes Sumalvador, hvor hun efterligner traditionerne fra Sumatra med ”wet-hulling” (dvs. fjerner pergaminoen før bønnerne er tørret), fermentering som man kender det fra nogle steder i Burundi hvor de afbryder fermenteringen og genoptager den helt op til fire gange og nu senest med at tilsætte forskellige gær typer i fermentationstankene. Denne legelyst og nysgerrighed er af utrolig stor betydning da efterhøst behandlingen er et af de tre vigtigste led i udviklingen af smagen.

Men det der måske er farmes største force er en, for hende, ren tilfældighed og det er at der ved et eller andet tidspunkt er blevet plantet arabica varieteten SL28 på hendes marker og at den trives der. Nogle gange overskygger mikroklimaet (terroir) helt varieteten men på hendes farm Finca Kilimanjaro så skinner de Kenyanske elementer tydeligt igennem på en bund af fyldig central Amerikansk chokolade sødme.

Et stort tak til Aida for at have mig på besøg og måske er vi heldige at kunne præsentere hendes kaffe som de første i Danmark indenfor de næste par år.

Efter tre dage i El Salvador tog jeg bussen til Guatemala hvor jeg skulle starte eventyret med en cupping hos SuBeneficio. SuBe er en tør mølle i Guatemala City som vi har arbejdet sammen med gennem flere år, vores Valparaiso kaffe bliver ”hullet” og pakket der. De havde gjort to borde klar med i alt 21 forskellige kaffer, fordelt på 105 glas, 5 af hver slags. Det er en stor fornøjelse at smage kaffen når den er så frisk, livligheden kan være helt sprudlende og tankerne henledes mod juice men de mangler at ”sætte sig”. De skal hvile (reposo) i deres yderste skal, pergaminoen, i x antal dage for at opnå en optimal balance og for at aromaerne bliver tydeligere. Kafferne på bordet repræsenterede alle Guatemalas kaffedistrikter og der var flere utroligt lækre glas. Vores Valparaiso kaffer klaret sig godt og var blandt de fem bedste på bordet. Som en bibemærkning så cuppet vi alle de bedste fra min cupping på SuBe, her på CphR i morges og Valparaiso kom ind på en første plads hos os alle herude.

Den følgende morgen kørte jeg med Ernesto Sr og Jr til Acatenango og deres tre farme der. Det første stop var Finca El Torre som bliver drevet af Aroldo Perez, Ernesto Sr fætter. Det er en lille farm på 6 hektar, med egen vådmølle, som producerer ca 60 sække om året. Den ligger i et tørrere mikroklima med mere sol end Valparaiso og hovedsagelig lerjord. Deres mølle her er helt perfekt for kaffen, der er masser af sol og vind som giver optimale forhold for efterhøst behandling af kaffe og tørring. Ernesto Jr fortalte at de havde prøvet nogle forskellige teknikker her i løbet af årene, bl.a. honey-washed og pulped natural med gode resultater.

På billedet: Finca la Torre.

Derefter kørte vi videre til La Providencia hvor deres hus og kontor ligger og videre til Finca Valparaiso, markerne og møllen. De har fire marker, lots, på Valparaiso, hvoraf vi har købt to af dem. De andre to har ikkehaft nogen produktion i nogle år, den ene pga. nybeplantning og den anden pga. svampesygdommen Ojo de Gallo, Hanens Øje. De bliver dog begge klar til høsten -13 og vi glæder os til at smage dem. Ojo de Gallo opstår hvis planterne står for tæt og for meget fugt, derfor har de måtte mindske beplantnings densiteten og fjerne nogle skygge træer på det pågældende lot.

På billedet: Ernesto Jr, undertegnede og Ernesto Sr.

Efter en dag og nat hos familien Perez blev jeg kørt til Finca Santa Felisa, vores nyeste skud på stammen som vi handlet med for første gang sidste år.

Det er en økologisk farm som bliver drevet af søskende parret Anabella og Antonio Jr Meneses. De er femte generations kaffefarmere men det var først i 1998 at de for alvor begyndte at engagere sig i farmen. Anabella er uddannet agronom med speciale i økologisk landbrug og hun brugte farmen praktisk i sit speciale. Omlægningen startet de også i 1998. Et af hendes mål for farmen er at gøre den Biodynamisk men da det ikke er muligt at få den certificeret i Guatemala (pga manglen af en certificeret tør mølle) så afspejler det til 100 % hendes dedikation for de principper hun tror på. Hendes forhåbninger er at det vil gavne både sundheden hos planter og jord og kvaliteten i koppen. Det er yderst interessant med tanke på succesen for biodynamisk vin. Der er mange der mener at terroir kommer bedre til udtryk i biodynamiske vine og måske om nogle år ved vi om det samme gør sig gældende for kaffe.

På billedet: Antonio Jr, Antonio Sr og Anabella med deres nursery i baggrunden (det er ikke et kors bag dem men et "skilt" med varietets navn).


På billedet: Anabellas hus, medarbejdernes huse i baggrunden og vådmølle.

Farmen adskiller sig på mange måder fra andre, det tydeligste eksempel er afsavnet af hegn mellem Anabellas hus med kontor og de ansattes. Det giver en følelse af åbenhed og nærhed som er meget speciel. Endvidere er der mindre end 20 meter til våd møllen og patioen fra huset. De dyrker primært høj kvalitets sorter som Typica, Buorbon, Pache, Gul Catuai og Geisha. Det er alle sorter som giver et forholdsvist lavt afkast og derfor er de meget afhængige af at holde kvaliteten helt i top i alle led af deres produktion.


På billedet: Årets sidste kaffe til tørring på patio. Vådmølle helt i baggrunden.

Anabellas dedikation afspejles også i måden hun engagerer sig i sit lokal-miljø, hun har flere projekter kørende for de ansatte og bruger udelukkende lokale i farmen som plukkere. Hun har også åbnet et bageri som jeg havde taget surdej med til hjemme fra. Fik bagt et godt brød og håber at de får succes med at indføre noget så eksotisk for dem som surdej i sit bager repertoire.


På billedet: Den storslåede udsigt fra farmen, vulkanerne Acatenango og El Fuego. El Fuego er aktiv og hver aften når mørket faldt på kunne man se lava sprøjte op i luften.

lørdag den 12. marts 2011

Estate Coffee vinder guld og bronze til DM 2011

Tillykke! Tredje guldmedalje er i hus! VM til juni i Maastricht!

fredag den 11. februar 2011

Kenya 2011

 Samples på den centrale tørmølle i Nyeri......hvem der skulle holde styr på dem?
 Samples fra MURUE FCS cooperative som vi bruger til Kianjokoma de fire vådmøller Kianyangi Kavutiri Ngurueri og Gatuara udgør MURUE. 
 Ernest er en ultra skarp cupper/smager, certificeret smager og rangerer kafferne for CMS som  er Det mest kvalitetsfokuserede agronom firma i Kenya og som træner/konsulterer bla. farmerne fra Kangocho og Kianjokoma.
 GIKANDA cooperative - GI for Gichataini KA for Kangocho NDA for Ndaroini -  har skiftet kontor fra det gamle skur til dette hus. Cool at se deres hårde arbejde har givet dem et ordentlig hovedkontor. På vores besøg på Kangocho sidste uge mødte vi tilfældigvis Fairtrade chefen fra Danmark Judith Kyst i færd med at holde møde med GIKANDA farmernes bestyrelse. Mads´s gave, en Hario, som han forærede dem sidste år blev selvfølgelig brugt til mødet, vildt fedt at få god kaffe ude hos dem hvor de normalt drikker Néscafe.
 Det frodige Embu område ved Kianjokoma huser også mange Te marker som ligger helt op ad kaffetræerne. Der duftede himmelsk!
Sidst, de først blomster signalerer den kommende meget lille og meget flyvske høst, Fly Crop, som er en lille høst i maj-juli perioden. Normal hovedhøst ca. 80-90% af totalt årlig produktion ligger i Okt.-Dec.

torsdag den 27. januar 2011

Estate Coffee rejser 2011

Så er den årlige cyklus rundet og det er igen høsttidens sidste stadier i de fleste kvalitets Arabica producerende lande.
Estate Coffee´s CEO Søren Sylvest er på vej til Nicaragua og Costa Rica. Jeg er på vej til Kenya og Samuli Marila tager herefter til Guatemala og El Salvador. Vi glæder os til at opdatere med nye historier/billeder/video og forhåbentlig nogle nye spændende høste:-)

Vi opdaterer løbende når vi når frem eller kort efter rejserne.

P.s. Brasilien høster om sommeren så de er stadig max. friske, så vi anbefaler at tage på vores kaffebar på Gl. Kongevej 1 og smage 4 Estates som espresso eller Daterra eller Rio Verde som Aeropress eller Hario!  

torsdag den 6. januar 2011

Gratis Brasil Cup of excellence smagning d 19 jan kl 16-17.30

Vi afholder igen en Cup of excellence smagning, hvor ca. ti af de 30 vinder lots vil være på bordet.
Cup of excellence er som sagt noget af det mest velproducerede kaffe man kan få fingre i. Først skal disse microlots igennem nåleøjet, ved en blindsmagning kun markeret med tal, hos en national jury og sidenhen en helt uvildig international. Den internationale jury udvælger de 30bedste lots som så går på auktion og sælges til priser der ville svare til mellem 180-250kr per 250g ristet kaffe. Søren Sylvest, Estate Coffee Copenhagen Roaster CEO er lifetime member af COE og derfor modtager vi prøver fra hver af COE landenes konkurrencer.

Tilmeld dig til smagningen på cph@cphroaster.dk

mandag den 3. januar 2011

Kaffe er big business - de store gør det kun for pengene - læs her!

http://equipmenttrek.wordpress.com/2010/12/09/new-wikileaks-release-reveals-large-coffee-companies-in-it-for-the-money/