Samples fra MURUE FCS cooperative som vi bruger til Kianjokoma de fire vådmøller Kianyangi Kavutiri Ngurueri og Gatuara udgør MURUE.
Ernest er en ultra skarp cupper/smager, certificeret smager og rangerer kafferne for CMS som er Det mest kvalitetsfokuserede agronom firma i Kenya og som træner/konsulterer bla. farmerne fra Kangocho og Kianjokoma.
GIKANDA cooperative - GI for Gichataini KA for Kangocho NDA for Ndaroini - har skiftet kontor fra det gamle skur til dette hus. Cool at se deres hårde arbejde har givet dem et ordentlig hovedkontor. På vores besøg på Kangocho sidste uge mødte vi tilfældigvis Fairtrade chefen fra Danmark Judith Kyst i færd med at holde møde med GIKANDA farmernes bestyrelse. Mads´s gave, en Hario, som han forærede dem sidste år blev selvfølgelig brugt til mødet, vildt fedt at få god kaffe ude hos dem hvor de normalt drikker Néscafe.
Det frodige Embu område ved Kianjokoma huser også mange Te marker som ligger helt op ad kaffetræerne. Der duftede himmelsk!Sidst, de først blomster signalerer den kommende meget lille og meget flyvske høst, Fly Crop, som er en lille høst i maj-juli perioden. Normal hovedhøst ca. 80-90% af totalt årlig produktion ligger i Okt.-Dec.
Interessant rejsebeskrivelse fra Kenya med instruktive billeder.
SvarSletMange hilsener
En fan fra Lejre