Estate Coffee Copenhagen Roaster risteri åbner hver onsdag 14.00 til 18.00

Kig ind og få en kop kaffe og en snak med en af vores ristere. Der vil kunne købes friskristede såvel som uristede grønne bønner fra nogle af vores primære relationsfarme og kooperativer fra bla. Costa Rica, Kenya, Guatemala, Nicaragua og Brasilien.

Kl. 12.00-16.00 hver tirsdag.



fredag den 11. februar 2011

Kenya 2011

 Samples på den centrale tørmølle i Nyeri......hvem der skulle holde styr på dem?
 Samples fra MURUE FCS cooperative som vi bruger til Kianjokoma de fire vådmøller Kianyangi Kavutiri Ngurueri og Gatuara udgør MURUE. 
 Ernest er en ultra skarp cupper/smager, certificeret smager og rangerer kafferne for CMS som  er Det mest kvalitetsfokuserede agronom firma i Kenya og som træner/konsulterer bla. farmerne fra Kangocho og Kianjokoma.
 GIKANDA cooperative - GI for Gichataini KA for Kangocho NDA for Ndaroini -  har skiftet kontor fra det gamle skur til dette hus. Cool at se deres hårde arbejde har givet dem et ordentlig hovedkontor. På vores besøg på Kangocho sidste uge mødte vi tilfældigvis Fairtrade chefen fra Danmark Judith Kyst i færd med at holde møde med GIKANDA farmernes bestyrelse. Mads´s gave, en Hario, som han forærede dem sidste år blev selvfølgelig brugt til mødet, vildt fedt at få god kaffe ude hos dem hvor de normalt drikker Néscafe.
 Det frodige Embu område ved Kianjokoma huser også mange Te marker som ligger helt op ad kaffetræerne. Der duftede himmelsk!
Sidst, de først blomster signalerer den kommende meget lille og meget flyvske høst, Fly Crop, som er en lille høst i maj-juli perioden. Normal hovedhøst ca. 80-90% af totalt årlig produktion ligger i Okt.-Dec.

torsdag den 27. januar 2011

Estate Coffee rejser 2011

Så er den årlige cyklus rundet og det er igen høsttidens sidste stadier i de fleste kvalitets Arabica producerende lande.
Estate Coffee´s CEO Søren Sylvest er på vej til Nicaragua og Costa Rica. Jeg er på vej til Kenya og Samuli Marila tager herefter til Guatemala og El Salvador. Vi glæder os til at opdatere med nye historier/billeder/video og forhåbentlig nogle nye spændende høste:-)

Vi opdaterer løbende når vi når frem eller kort efter rejserne.

P.s. Brasilien høster om sommeren så de er stadig max. friske, så vi anbefaler at tage på vores kaffebar på Gl. Kongevej 1 og smage 4 Estates som espresso eller Daterra eller Rio Verde som Aeropress eller Hario!  

torsdag den 6. januar 2011

Gratis Brasil Cup of excellence smagning d 19 jan kl 16-17.30

Vi afholder igen en Cup of excellence smagning, hvor ca. ti af de 30 vinder lots vil være på bordet.
Cup of excellence er som sagt noget af det mest velproducerede kaffe man kan få fingre i. Først skal disse microlots igennem nåleøjet, ved en blindsmagning kun markeret med tal, hos en national jury og sidenhen en helt uvildig international. Den internationale jury udvælger de 30bedste lots som så går på auktion og sælges til priser der ville svare til mellem 180-250kr per 250g ristet kaffe. Søren Sylvest, Estate Coffee Copenhagen Roaster CEO er lifetime member af COE og derfor modtager vi prøver fra hver af COE landenes konkurrencer.

Tilmeld dig til smagningen på cph@cphroaster.dk

mandag den 3. januar 2011

Kaffe er big business - de store gør det kun for pengene - læs her!

http://equipmenttrek.wordpress.com/2010/12/09/new-wikileaks-release-reveals-large-coffee-companies-in-it-for-the-money/

torsdag den 23. december 2010

Merry christmas & a happy brew year!

Her er vores julegave - lidt guidelines til optimal brygning - Værsgod!

Estate Coffee Copenhagen Roaster -  Standardiserede bryggeprofiler for Dec. 2010

Fælles for alle bryggemetoder:
Hav altid rent udstyr, filtre skal skylles helst med kildevand inden brug, stempel skal være rent etc.
Brug altid filtreret vand eller kildevand som f.eks. Aquad´or eller Hayat.
Vandtemperatur skal være ca. 94-96grader. Ren kværn, kværn lidt bønner igennem før du kværner dem du skal bruge. Vedligehold kværn, kværn nogle 100gram riskorn igennem hver anden tredje måned og rens derefter med samme mængde kaffe.

Stempelkande
55-60 gram per liter, helt groft kværnet, vand på, træk i 3min. hvis filtervand som Bestmax ellers 4 til 4, 5 min på hanevand. Rør i toppen, fjern lyst skum med en ske ( især hvis der er meget af det)tryk stemplet roligt i, evt. hiv lidt op og tryk videre hvis stemplet er svært at trykke i.

Aeropress
15-17gram per 180-200ml vand, groftkværnet, dog lidt finere end stempel,. Trykdelen af aeropressen isættes til den rammer bunden af 4 tallet og aeropressen stilles på en bordflade, filteret skylles med filtervand( for at undgå papsmag fra papiret) filteret sættes i det sorte drejelåg, kaffen puttes i, vand på, fyld op til toppen af 1 tallet( 4 til 1 svarer til 180-200ml.) , rør grundigt, trækketid 2min.. rør igen og tryk dog uden at presse hårdt igennem.

Hariofilter
50-55gram per liter, fintmalet, ikke espressofint.
Hæld vand på så det dækker kaffen og lad det stå og brygge til det den drypper hæld derefter resten af vandet på lidt af gangen så du holder bryggen omkring 2cm. fra filterets top.

Chemexfilter
50-55gram per liter, fintmalet, ikke espressofint.
Hæld vand på så det dækker kaffen og lad det stå og brygge til det den drypper hæld derefter resten af vandet på lidt af gangen så du holder bryggen omkring 2cm. fra filterets top.

Filtermaskine/kaffemaskine( F.eks. Moccamaster) m. spidst filter
50-55gram per liter, fintmalet, ikke espressofint.

Filtermaskine/kaffemaskine m. rundt filter
50-55gram per liter, fint-mellem malet.


Bryggeprofilerne kan ændrer sig lidt med tiden, da vi hele tiden opdatere dem, men udgangspunktet vil være meget det samme altid.

torsdag den 16. december 2010

Ny høst fra Daterra

 Så er det altså 5mdr. siden en af vores ristere Mads Lykke Høgsted var på besøg på Daterra farmen i Cerrado regionen i Brasilien. Det er altså den tid det tager for kaffen kommer til DK. I år er det faktisk gået hurtigere, pga.vejrforholdene rykkede høsten sig en smule og blev dermed hurtigere færdig.

Så kom containeren, på en kold og snefuld dag i december. Vi kunne ikke vente med at få testristet så vi tog en vacuumkasse med 24,2kg i og testristede den med det samme. For de heldige kan det være den kan smages på Estate kaffebar i løbet af næste uge.

tirsdag den 30. november 2010

directtrade.dk

Estate Coffee Copenhagen Roaster har siden starten i 1996 handlet direkte med farmere verden over. Det startede i Brasilien og sidenhen blevet til 4 DT lande. Guatemala, Kenya, Costa Rica og Brasilien.
Hvis du er typen der går op i gennemskuelighed og at blive betalt for det du yder og ikke ensidigt på standardiserede minimumspriser kan Direct Trade være noget for dig.

Finca Valparaiso er et godt eksempel på dette. Sidste høst - okt.-jan. høstede de stortset udelukkende nok kaffe til at tilbagebetale deres kreditorer. Finca Valpraiso og Peréz familien er ikke fattige, men trods det havde de kun ca. 100 sække á 69kg tilbage da alle kreditorerne var tilbagebetalt. Vi var så heldige at få fat i to af deres top microlots/ dette var 60 af de resterende sække og pga. en overbevisende smagsprofil høstede de igen i år vores respekt og modtog dermed også directtrade premium. Dette er ikke noget der redder verden, men det er trods alt med til at vedligeholde Peréz familiens motivation i deres fortsatte kaffeliv.

På directtrade.dk kan du læse mere og følge hvilke kaffer i Danmark der er direkte handlet.

Sporbarhed og gennemskuelighed er sjældent i alle fødevarer bla. derfor støtter vi op om denne tankegang og desuden kan man ofte smage forskel.