Estate Coffee Copenhagen Roaster risteri åbner hver onsdag 14.00 til 18.00

Kig ind og få en kop kaffe og en snak med en af vores ristere. Der vil kunne købes friskristede såvel som uristede grønne bønner fra nogle af vores primære relationsfarme og kooperativer fra bla. Costa Rica, Kenya, Guatemala, Nicaragua og Brasilien.

Kl. 12.00-16.00 hver tirsdag.



onsdag den 30. november 2011

Stempelkande møder filterkaffe!

Smagsprofiler på de gængse bryggemetoder:


Stempelkande, grumset, uren, køler ikke godt, men trods alt dette et stort aromabillede, dog forvrænget af alle de små partikler der slipepr igennem ud i koppen.


Filterkaffe( Moccamaster), ren, aromatisk, lidt tynd. Køler ok.


Hario V60, ren, aromatisk, nem at brygge en god kop på, men svær at lave en super kop på.


Efter en række test er vi nu kommet op med Estate´s ultimative brygge profil:
Vi har nu parret stempelkande med filterbryg.


Bryg en stempelkande. 
Kværn kaffen groft. Kværn gerne nogle bønner igennem så den friske kaffe er det eneste der sidder i kværnen.

Benyt 7g groft kværnet( Partikelstr ca. 2mm) til 100g vand( Kildevand)
Pga. bønnernes vidt forskellige strukturer( Lys til mellemristet Kenya vejer i snit 30-40% mere end Brasil bønner)

7g til 100g vand hvis det er Kenya
8-9g til 100g vand hvis det er Centralamerika
10g til 100g vand hvis det er Brasil


Tjek stempelkanden, er den ren, har stemplet været skilt ad fornylig og blevet rengjort ordentligt?
Hvis det er de smalle kander, enten den mindste to kops eller den mest udbredte 1liters. Rør da efter vandet er hældt på. Er det de bredere 4kops eller den helt store 8-12kops( Afh. hvem man taler med) rør da først efter fire min.

Hæld kaffen i stempelkanden når dit vand er kogt og nede omkring de 93-95grader.


Hæld vand på.


Rør bryggen godt til bunds så den er helt hvirvlet op.



Tryk stempel i bund. Det er ok at trykke lidt ned og hive stempel lidt op igen af flere gange.


Skyl et filter med trakt, skyl en kande så den er varm.


Hæld stempelkaffen over.


Lad kaffen filtrere. På et givent tidspunkt, ca. når der en tredjedel tilbage hældes restkaffen fra da dette højest sandsynligt er bittert. Tag et nyt filter og filtrer igen. Til det hele er filtreret.


På denne måde opnår du en super ren aromatisk kop med stor fylde. Dvs. det gode fra filterkaffe parret med det gode fra stempelbrygning.


Bryggeguide lavet af:


Estate Coffee/ CPh Roaster Kvalitetsansvarlig


Jakob C.-Dupont

onsdag den 31. august 2011

Kaffe klassificeringer

Problemet for forbrugerne er, at mange af de synlige defekter er skjult af meget mørke ristninger, pga. formaling eller i forarbejdet kaffe som f.eks instant er det helt ugennemskueligt. Specialty Coffee Organistaion of America har inddelt kaffe i 5 kaffe klasser. Jo lysere man riste jo nememre vil det være at se defekter og også at smage dem, derfor skjules de oftest at hårde mørke ristninger der gør det mest er brændtheden der  skinner igennem. Off, Below, Exchange, Premium og Specialty grade. Direct trade kan per definiton ikke være under premium grade. Specialty er det ypperste, men skal ikke forveksles med firmaer der bare skriver specialkaffe på posen. Find mere på scaa.org eller Find clean coffee på directtrade.dk


Danskerne drikker affaldskaffe

Imodsætning til andre certifceringer er Direct trade mærket kaffe din indikator for at der er blevet betalt et markant premium for rene kaffer med et minimum af dårlige bønner( Såkaldte defekter). Læs Søndagsavisens test som understreger hvor ekstremt uren den gængse kaffe er.



http://sondagsavisen.dk/2011/34/Test-danskerne-drikker-affaldskaffe.aspx

tirsdag den 28. juni 2011

Kold sommer kaffe!

Kold sommer kaffe! Det er vidst ved at være på tide vi begynder at brygge kold kaffe igen med den varmebølge. Prøv en af vores Direct Trade Kenya eller Guatemalakaffer med massiv frugtighed og sødme som kold kaffe. Følg blot vores Hario/ Aeropess eller Moccamaster opskrift som kan downloades på hjemmesiden estatecoffee.dk og sæt jeres bryg på køl( I en tætlukket beholder) til den er iskold. Det er sort læskedrik der virker!

tirsdag den 24. maj 2011

Ny høst fra Costa Rica og Kenya ankommet

Så er de nye høste ved at ankomme.


Chris kæmper med vores vacuumkasser:-)

Containerne fra Costa Rica og Kenya er netop ankommet, Guatemala kommer i denne uge og i kan tro vi glæder os.
Efter en mindre tørkeperiode på vores lagre er de nu ved at blive fyldt op med dugfriske kaffer fra La Minita Las Gravilias Kangocho Kianjokoma og snart også nyheden Santa Felisa´s Microlot San Antoinio og Valparaiso.
Smag/køb de friske høste på Gl.Kongevej 1 på vores kaffebar eller kom forbi risteriet i Valby.

fredag den 6. maj 2011

World Barista Championship i Bogota Colombia nærmer sig

Tiden nærmer sig hvor over 50 lande tørner sammen i dysten om at blive verdensmester i barista kunst 2011. I år foregår det i Bogota, Colombia og Fritz Storm som er tidl. verdensmester og gennem mange år overdommer til verdensmesterskaberne træner hvert år baristaer op til VM. I år har både den Irske og Polske baristamester været forbi. I denne uge har vi så fået besøg af Lina Zea( På billedet) Colombiansk mester der arbejder for Amor Perfecto Roaster/Wholesaler i Colombia og hendes chef Luis Velez( På billedet). Luis er desuden også formand for Specialty Coffee Association of Colombia.
Det er en spændende tid og vi nyder at have de forskellige gæster på besøg og smage kaffe sammen og dele viden... næste uge kommer den Japanske mester og det glæder vi os selvfølgelig også til.